05.01.2015


Madem anlamını bilmiyorsun, giyme!

Neler oluyor neler, gün geçmesin ki bir haber daha canımı sıkmasın! Sevgili okuyucularım, benim de camilerde çok sık rastladığım ve geçenlerde de Diyanet İşleri Başkanlığı’nın dile getirdiği büyük bir sorunu ele almak istedim. Bakınız bu problem küçük gibi görünen, aslında derinlemesine içimizi sızlatacak kadar büyük bir sorun! Camiye gitme şerefine nail olan gençlerimiz, maalesef üzerlerine giydikleri tişörtlerdeki İngilizce yazıları ve logoların anlamlarını bilmedikleri halde bunları giyiyorlar! Örnek olarak da, ‘Allah meşgul, ben yardımcı olabilir miyim?’ yazılı tişörtle namaz kılan gençlerimiz var.
Gençler dikkat etsin
Diyanet İşleri Başkanlığı, İngilizce baskılı tişörtleri markaja almış. Nedeni ise anlamını bilmeden bu tişörtleri giyen gençlerin camiye gelmesi.... Ne tişört yazıları, ne aman Rabbim, (Born to Rock, drink and fuck) bu yazıda ima edilen “Dünyaya içmeye, dans etmeye ve cinsel ilişkide bulunmaya geldik” Allah ıslah etsin! Daha neler neler. Sevgili okuyucularım,bilhassa gençlerimizi camide görmek beni çok mutlu etmekte, yalnız din görevlisi olan hocalar gençlerimize namazı bozan halleri ve bir başkasının namazına zeval verecek halleri anlatmalıdırlar. Camiye kesinlikle yazılı tişört, gömlek, ve çorapla girilmemeli çünkü o yazılar namaz kılan birinin dikkatini çekerse o kişinin namazı sekteye uğrar. Cenab-ı Allah inşallah kıldığımız namazları ve ibadetleri kabul eder. Zaten bir insan dilini bilmediği ve ne anlama geldiğini bilmediği tişört ve gömlekleri giymemesi gerekir. 
Helal içki olmaz
Bir başka konu ise yine gazetelerin birinde okuduğum haber, bir firma helal adı altında şampanya imal etmiş! Şampanya ve biranın isminide helal şampanya, helal bira olarak koymuşlar. Yazıklar olsun. İçkinin helâlı olur mu? Bunların maksadı, İslam diniyle alay etmek mi? Bunu alıp içecek olan insanlar, hiç sorgulamayacak mı şampanyanın helali olur mu? Veya bu içecekleri alanlar hangi niyet ve maksatla alıp içecekler. Bu oyunlara gelmeyelim, ahiretimizi tehlikeye sokmayalım ve içimizdeki Allah korkusuna sahip olmaya devam edelim! Bu münafıklar Müslüman Türk halkına böyle çirkin oyunlar tezgahlaya dursun, ama hiçbir zaman başarılı olamazlar! Cenab-ı Allah hepimizi bu hain tuzaklardan korusun!