29.09.2018


İşte lider böyle olur

Devlet Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan, dünya liderlerinin bir araya geldiği Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda, liderlerin gözünün içine bakarak, “BM Güvenlik Konseyi 5 ülkenin çıkarlarına hizmet ediyor. Bütün katliamlar hep BM’nin gözü önünde gerçekleşti” dedi, ardından, BM Güvcenlik Konseyi'nin daimi üyeleri Amerika, İngiltere, Fransa, Çin ve Rusya’yı ima ederek “Dünya 5’ten büyüktür” ifadesini kullandı.  “Gelin BM’de kapsamlı bir reforma gidelim. BM’yi zulmün değil adaletin kaynağı yapalım. Teröristleri silahlarla donatanlar( Amerika, İsrail, Rusya, Fransa, Almanya, İngiltere, İtalya, Çin ve Hollanda) mutlaka bunun acısını çekecektir. Türkiye olarak biz dünyanın vicdanıyız” diyen Devlet Başkanımız Erdoğan, BM’deki konuşmasında insanlığın vicdanı olduğunu gösterdi. 

Abd terör örgütlerini destekliyor 

Tabi Dünya’yı Filistin ve FETÖ konusunda uyarmayı da ihmal etmedi. Erdoğan, FETÖ’nün başının Amerika olduğunu ve buradan 160 ülkeye terör ihraç ettiğini, Amerika’nın 27 eyaletindeki FETÖ okullarına yılda 763 milyon dolar verdiğini söyleyen Erdoğan, açıkça Amerika’nın terörist FETÖ’yü, PKK’yı, PKK’nın Suriye kolu PYD’yi ve DEAŞ’ı desteklediğini söyledi.  Devlet Başkanımız Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda büyük cesaretle bunları söylerken, kameraların arada bir diğer liderleri gösterdiğinde baktımki hepsi de adeta sünepe, sünepe oturuyorlardı. Kim bilir belki de içlerinden, “Ah Erdoğan, sendeki şu cesaretten Allah biraz da bize verseydi ne olurdu” diyorlardı. Cesur lider olmak önce kişinin niyetine bağlı tabi sonrası Allah vergisidir. Ayrıca cesur bir lider olabilmek için iplerin kimsenin elinde olmamasıda gerekir. 

Erdoğan ezilenlerin sesi oldu 

Kardeşlerim, Devlet Başkanımız Erdoğan’ın Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda, üst perdeden açık net bir şekilde dünya liderlerinin gözünün içine bakarak gerçekleri söylemesi beni mest etti. Kürsüde Filistin’deki zulmü, Kudüs işgalini, İran ve Suriye’deki sıkıntıları dile getiren Erdoğan adeta ezilenlerin sesi oldu. Erdoğan BM’de konuşurken bende ekran başında işte dünya lideri, işte delikanlılık böyle olur dedim. Peki ya ev sahipliği yapan Trump ne yaptı? Show yapmaktan, Çin’den Avrupa birliğine, OPEC’ten bir çok ülkeleri tehditten başka hiç bir şey yapmadı. Göreve geldiği günden beri bir çok ülkeyle kriz yaşan Trump, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’ndaki konuşmasında, “Benim yönetimimdeki Amerika, Amerika tarihindeki önceki yönetimlerden çok daha iyi durumda diyerek” gülüşmelere neden oldu. Sizce Genel Kurul'da Trump’ın bu sözlerine neden gülmüşlerdir? Ne diyeyim ALLAH DÜNYA’YI FİTNEYE BOĞAN, YAŞANMAZ HALE GETİREN HERKESİ HELAK ETSİN. ALLAH DEVLETİMİZE VE MİLLETİMİZE HAYRI OLAN HERKES’TEN RAZI OLSUN. ALLAH DEVLETİMİZE, MİLLETİMİZE, BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZE ZEVAL VERMESİN, AMİN