17.10.2018


Trafik magandasına hakettiği ceza

2017 yılında 3530 vatandaşımızı, 2018 yılının son 3 ayında ise trafik kazalarında 252 vatandaşımızı kaybettik. Bu kayıpların, ölümlerin, kazaların tek nedeni cehalettir. Trafik kurallarına uymamak, acelecilik, kimsenin kimseye saygısı olmaması, bencillik, magandalık ölümcül trafik kazalarına neden oluyor. Artık daha fazla can kaybı olmasın diye kolları sıvayan hükümet, Trafikte makas atan, drift yapan magandalara ağır cezalar getiriyor. TBMM Genel Kurulu'nda caydırıcı nitelikteki cezalarla ilgili kanun kabul edildi.  Trafikte makas atan cahil cühela takımı magandalar 2 bin TLl, drift yapan magandalar ise 5 bin 10 TL idari para cezasına çarptırılacaklar. Trafik magandalarının aldığı cezalar eğer affa uğramazsa canlarını yakacak gibi. Kesilen cezayı ödemeyen magandalar, “Nasıl olsa bir gün gelir kesilen cezalar yine affa uğrar” diyor. Aslında haksızda değiller, çünkü son yıllarda trafik cezaları hep affa uğramakta. 

Halk otobüsleri ve minibüsler 

Meclis'te kabul edilen kanunla yayalara ilk geçiş hakkı getirildi. Yani yaya ayağını yola attığı andan itibaren sürücü durmak zorunda. Peki ya yaya kırmızı ışığı ihlal edip araçların üzerine gelirse? Ya ticari taksilerin, özel halk otobüslerinin, minibüslerin trafik kurallarını ihlal ettiklerinde polis gerekeni yapacak mı? Yapacaklarını sanmıyorum. Trafikte, taksi, minibüs ve özel halk otobüslerinin polisin gözü önünde nasıl ihlaller yaptıklarını görüyorum. Bence esas trafiği tıkayan, yavaşlatan,bu kural tanımayanlara en ağar cezalar getirilmelidir.  Trafikte kazalarının, cinayetlerin, hayvana eziyetin önüne cezayla filan geçilmez. Önce aile, çocuğa insan, hayvan, yani canlıya sevgiyi, saygıyı öğretecek. Sonra bu eğitim okullarda devam etmeli. Trafik kurallarını, milli ve manevi eğitimleri, çocuklarımız ana okuluna başladığı andan itibaren verilmelidir. Bu eğitimler çocuklarımıza verilmezse istediğiniz kadar ceza kesin. İnanın hiç bir şey değişmez. 

Araçlarına el konulsun 

Benim Hükümete tavsiyem. Trafik cezalarını gelir kapısı olarak görmeyip, gerçekten caydırıcı olması maksatıyla kim trafikte drift yapıyor, makas atıyor ve ölümlü kazalarda kim kusurluysa o kişinin aracına el koyulsun. Bu canilere magandalara Cezaların en ağırı verilirse başarılı olunur. Ayrıca trafikte makyaj yapan kadınlara, traş olan erkeklere, daha doğru dürüst uyanamayıp direksiyon başına geçip akıllı telefonla oynayan sürücülerede ağır cezalar verilmelidir. Tekrar tekrar söylüyorum, trafiği tıkayan, yavaşlatan, kural tanımaz taksilere, minibüs ve özel halk otobüslerine samimi olarak müdehale edin. Ne diyeyim CENAB-I ALLAH CÜMLEMİZİ HAK HUKUK BİLENLERDEN, İNSANA SAYGILI OLANLARDAN EYLESİN. ALLAH TRAFİK MAGANDALARINI İSLAH EYLESİN. ALLAH BİZLERİ BU MAGANDALARDAN DOLAYI KÖRÜ KÖRÜNE ÖLÜMLERDEN KORUSUN. ALLAH DEVLETİMİZE, MİLLETİMİZE, BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZE ZEVAL VERMESİN, AMİN.