24.10.2018


Tekrar Soğuk Savaş dönemi mi?

Bir çok yazımda, Amerikan Başkanı Donald Trump’ın dünyayı 3’cü Dünya Savaşı'na sürükleyeceğinden bahsetmiştim. Temenni etmem ama öyle gözüküyor ki Trump’ın siyasi tutumu, Yahudi damadı ve danışmanı olan Jared Kushner’in yönlendirmeleri hayra delalet değil. Trump’ın siyasi tutumu ve damadın yönlendirmesi sanki dünyayı 3’cü dünya savaşına götürecek gibi. Bu ukala, sarışın mavi gözlü adam, dünyayı savaşa götürecek fitneliğe Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa’nın bulunduğu ve Müslümanlar için kutsal sayılan Kudüs’ü, İsrail’in Başkenti ilan etmesiyle başladı. Ardından Amerikan eski Başkanı Barack Obama döneminde İran’la imzalanan nükleer anlaşmayı tek taraflı bitirmesi, Şimdi de Rusya’yla 1987’de imzalanan orta menzilli nükleer kuvvetler anlaşmasından tek taraflı çıkma kararı. Yani dünyayı korkutan, insanların yüreğini ağzına getiren soğuk savaş dönemini Trump tekrar canlandırmak istiyor. 

Tehdit ve şantajla iş görüyor 

Orta ve kısa menzilli füzelerin imhası anlaşması, Sovyetler Birliğinin çatırdamaya başladığı 1987 yılında Amerikan Başkanı Ronald Reagan ile SSCB lideri Mihail Gorbaçov arasında Washington’da imzalanmıştı. Süresiz olan anlaşma o dönemde yegane süper güç olan iki ülkenin elinde bulundurduğu (1000-5500 km. /500-1000km) menzilli füzelerin imha edilmesini öngörüyordu. Kardeşlerim devletler arası anlaşmalarda süreklilik vardır. “Bu benim dönemim, ben eski başkanın yaptığı anlaşmaları kabul etmem” demek olmaz. Bu tür politikalar o devletin güvensiz olduğunu gösterir. Gerçi Amerika’nın ve Başkan Trump’ın güvenilmez olduğunu bilmeyen yok. Trump’ın karekter yapısında tehdit ve şantajla iş görmek olduğunu biliyoruz. 

Trump'ın aklında şeytanlık var 

Soğuk savaşı bitiren anlaşmayı bitirmek isteyen Trump’ın öyle sanıyorum ki aklında bir şeytanlık var. Hatırlarsanız Bundan bir kaç ay önce Kuzey Kore’nin kökünü kazımakla tehdit eden Trump, alacağını aldıktan sonra Kim Jong -un’la birden dost oluverdi. “Suudi Arabistan’ın en başına kendi adamımızı yerleştirdik” dedikten sonra Suudi Arabistan’a 300 milyar dolarlık silah satan Trump, paraları cebe indirdikten sonra Suudi Arabistan’ı Katar’ın üzerine saldı. Ardından Katar’a da 30 milyar dolarlık silah sattı. Öyle sanıyorum ki Washington ile Moskova arasında 1987'de imzalanan anlaşmayı bitirmek istediğini söyleyen Trump, Rusya’dan bir şeyler koparmanın peşinde. Bence bu mümkün. Dediğim gibi Trump’ın karakter yapısında Şantaj, tehdit, fitne sokmak ve insanları birbirine düşürmek var. Eee silah tüccarlarına para lazım değil mi? Ne diyeyim CENAB-I ALLAH DÜNYAYI YAŞANMAZ KILANLARI HELAK ETSİN. ALLAH DÜNYAMIZI SAVAŞ VE FELAKETLERDEN KORUSUN. ALLAH MÜSLÜMANLARA UYANMAYI VE BİRLİK OLMAYI NASİP ETSİN. ALLAH DEVLETİMİZE, MİLLETİMİZE, BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZE ZEVAL VERMESİN, AMİN.