27.10.2018


Gazını alırız Yunanistan!

20 Eylül 2011 tarihinde İsrail ile Kıbrıs Rum yönetimi, yanlarına Mısır’ı da alarak Akdeniz’de doğal gaz ve petrol aramaya başlamışlardı. Türkiye, Rumlar’ın tek taraflı gaz ve petrol aramasına karşı çıkarak, “Burada Türkiye’nin ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin de hakkı var. Türkiye olarak biz de araştırma yapacağız” diyerek bölgeye araştırma gemisi ve fırkateyn gönderdi. Türkiye’nin kararlılığı karşısında ödü kopan Yunanistan ve Rum yönetimi, Amerika, İngiltere, Fransa, Çin ve Avrupa ülkelerine, “Gelin bu çalışmayı beraber yürütelim” dedi.  Saydığım bu ülkelerle birlikte şu an Akdeniz’de Rusya, İtalya, Fransa’nın da dahil olduğu 40'tan fazla savaş gemisi bulunmakta. Bu arada Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile Türkiye arasında yapılan antlaşmalar çerçevesinde Barbaros Hayrettin Paşa Sismik Araştırma Gemisi, Doğu Akdeniz’de önceden ilan edilen Güzelyurt Araştırma Sahası’nda çalışmalarına devam ediyor. 

Hakkımızı Rumlara, Yunanistan'a yedirmeyiz 

Amerika, İngiltere, İsrail, Çin ve Avrupa Birliği’ni arkasına alan Yunanistan ve Rum yönetimi, boylarına, poslarına bakmadan Akdeniz’de araştırmalarını sürdüren Barbaros Hayrettin Paşa gemisinin çalışmalarını engellemek için sık sık tacizde bulunmakta. Tabi Türkiye tacizlere karşı Barbaros Hayrettin Paşa gemisini fırkateynler, korvetler, hücumbotlar ve denizaltılarla koruma altına aldı. Kardeşlerim, dediğim gibi boyuna posuna bakmayan Yunanistan ve Rum yönetimi, Akdeniz’in petrol ve doğalgazına İsrail’le birlikte çöreklenmek istiyor. Asla ama asla hakkımız olan petrol ve doğal kaynaklarını İsrail, Yunanistan ve Rumlar’a yedirtmeyiz. İsrail’e, Yunanistan ve Rum yönetimine “Buyurun biz yiyemiyoruz siz yiyin” diyemeyiz. Türkiye, nasıl olsa içeride ve dışarıda FETÖ, PKK, PYD, YPG terör örgütleriyle mücadele içinde, Amerika’nın da müdahalesiyle son aylarda ekonomik sıkıntılar yaşıyor deyip, akıllarınca kurnazlık yapmak isteyen Yunanistan ve Rum yönetimine vallahi kan kustururuz. 

12 mile çıkarma kararı felaketleri olur 

Avrupa’nın bu şımarık çocuklarını Türkiye’ye karşı kimlerin kışkırttığını da elbette biliyoruz. Allah’ın izniyle millet olarak bizler, tüm bu şerefsizliliğin üzerinden gelebilecek kudrete sahibiz. Ayrıca Yunanistan’ın, kafasına göre Mora ve Girit arasındaki Antikithira Adası ve sonrasında diğer iki bölgeden başlayarak 6 milden 12 mile çıkarma kararları felaketleri olur. Eğer kafamızın tası atarsa Yunanistan’ı elimizden Amerika, İngiltere, İsrail ve Avrupa ülkeleri kurtaramaz.  Ey Yunanistan, son günlerde, “Türkiye’nin Avrupa Birliği'ne girmesine destek veriyoruz” beyanatlarınızla, “Türkiye iyi komşudur” demekle gözümüzü boyayamazsın. Yaptığın kalleşliklere sesimizi çıkarmayacağımızı sanma. Bir taraftan “Türkiye’yi Avrupa Birliği'nde destekliyoruz, Türkiye iyi komşudur” diyeceksin, diğer yandan kalleşlik yapacaksın. Bizde sizin iyi bir komşu olduğunuza inanmak istiyoruz. Siz önce 15 Temmuz’da darbe girişiminde bulunan hain FETÖ’cüleri bize teslim edin de bizde, “Bak Yunanistan ne kadar iyi bir dostmuş, ne iyi komşuymuş” diyelim. Tekrar   söylüyorum Akdeniz’de petrol ve doğalgaza tek başınıza sahip olamazsınız. Akdeniz’de Türkiye’nin ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin de hakkı var. Bu hakkımızı gözardı edip, “Al biz yiyemiyoruz siz yiyin” diyemeyiz. Hakkımızı söke söke de alırız bunu böyle bilesiniz. Ne diyeyim CENAB-I ALLAH CÜMLEMİZE İYİ KOMŞULAR NASİP ETSİN. ALLAH HAK HUKUK BİLENLERDEN EYLESİN. ALLAH DEVLETİMİZE, MİLLETİMİZE, BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZE ZEVAL VERMESİN, AMİN.